AYDIN / KUŞADASI - Çakabey Ortaokulu

LGS 2024 KILAVUZU

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ

Mrt

Öğrencilerimizin lise tercihlerini doğru şekilde yapmaları için plananan okul tanıtı etkinliğinde Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, okulumuz öğrencilerini bilgilendirdiler.

Mrt

SİVİL SAVUNMA HAFTASI KAPSAMINDA KAKEB  EKİBİ ÖĞRENCİLERİMİZİ BİLGİLENDİRDİ VE ARDINDAN DEPREM TATBİKATI YAPILDI.

Mrt

KİTAP OKUYAN AYDIN NESİLLER YARIŞMASINDA (ZAFERE AÇILAN KAPI KİATABI)  İL BİRİNCİSİ OLAN ÖĞRENCİMİZ SEFA CAN ŞAHİN.

Kendisini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Şbt

"İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI", 21 NİSAN 2024'TE YAPILACAK."

iş sağlığı ve güvenliği

Ock

Karetede İl birincisi olan Öğrencimiz NİLÜFER ANCIN'I Tebrik Ederiz.

Ock

3 Aralık dünya engelliler gününde öğrencilerimizin farkındalığının artması için videolar izletildi. Özel eğitim öğrencilerimizle birlikte  bu güne uygun etkinlikler yapılıdı.

Kas

Kas

Cumhuriyetin 100. yılı önemi, Türk milletinin tarihindeki en büyük dönüm noktalarından birini kutlamak ve geleceğe daha güvenle bakmak için bir fırsattır. Cumhuriyet, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin doruk noktasıdır. Ülkemizin bugünkü şeklini alan, demokrasiye dayalı bir yönetim sistemi olan Cumhuriyet, ulusal egemenlik ilkesi üzerine kurulmuştur. Cumhuriyetimizin 100. yılı, geçmişimize saygı duyma ve geleceğe daha da güçlenerek ilerleme fırsatı sunmaktadır.

Cumhuriyetin ilanı, Türk milletinin tarihi boyunca verdiği en büyük kararlardan biridir. 29 Ekim 1923’te, Türkiye Büyük Millet Meclisi, saltanatın kaldırılmasından sonra yeni bir devlet şekli olarak Cumhuriyet’i kabul etti. Bu kararla, Türkiye Cumhuriyeti resmen kuruldu ve Mustafa Kemal Atatürk de ilk cumhurbaşkanı seçildi. Cumhuriyetin ilanı, Türk milletinin kendi kaderini tayin etme hakkını kazandığı ve çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma hedefini belirlediği bir andır.

Atatürk, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini başarıyla yöneten ve Cumhuriyet’in temellerini atan büyük bir liderdir. Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirilen devrimler, Türkiye’nin siyasi, sosyal, kültürel ve ekonomik alanda çağdaşlaşmasını sağlamıştır. Atatürk’ün ilke ve inkılapları, Cumhuriyet’in korunması ve geliştirilmesi için yol gösterici olmaya devam etmektedir.

Cumhuriyetin 100. yılında, Türkiye’nin bugüne kadar elde ettiği başarıları gururla kutlamalıyız. Aynı zamanda, Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkmalı ve gelecek nesillere aktarmalıyız. Cumhuriyetimizin 100. yılı hepimize kutlu olsun!