AYDIN / KUŞADASI - Çakabey Ortaokulu

Ekm

AFET FARKINDALIK BİLİNCİ HAFTASI KAPSAMINDA OKULUMUZDA DEPREM TATBİKATI YAPILIDI. Öğrencilerimizin  güvenli bir şekilde binayı boşaltmları sağlandı. AFAD'ın Afet farkındalık eğitimi videoları izletildi.

Ekm

Öğrencileirimizin ilgi, yetenek ve merakları doğrultusunda tercih edecekleri  liseleri tanımalrı için yaptığımız lise ziyaretimiz.

Ekm

4-10 EKİM Dünya Uzay Haftası Etkinlikleri Kapsamında öğrencilerimizin yapmış olduğu  etkinliklerden oluşan sergimiz.

Dünya Uzay Haftası, her yıl 4-10 Ekim tarihlerinde kutlanan hafta. 1999'da Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen Dünya Uzay Haftası, insanlığın uzaya doğru açılmasında dönüm noktası olan iki olaya işaret etmektedir. Bunlardan ilki 4 Ekim 1957'de dünyanın ilk yapay uydusu Sputnik 1'in uzaya fırlatılması ve böylece uzay keşfinin yollarının açılması, ikincisi ise 10 Ekim 1967'de kısa adı ile Uzay Antlaşması olarak bilinen Ay ve Gök Cisimleri Dahil Uzayın Keşfi ve Kullanımı için Devletlerin Faaliyetlerini Düzenleyen İlkeler Antlaşması'nın yürürlüğe girmesidir.

Ekm

DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Hayvan dostları ilk kez İngiltere’de 1822 yılında; hayvanları korumak, insanların hayvanlara iyi davranmalarını, daha iyi koşullarda beslenme ve korunmalarını sağlamak amacıyla Hayvanları Koruma Birliği’ni kurdular. Ülkemizde Hayvanları Koruma Derneği 1908 yılında kuruldu. Aynı amaçla dernekler birleşerek Hollanda’nın başkenti Lahey’de Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu’nu oluşturdular. 1931 yılında Floransa’da toplanan bu kuruluş dünya üzerinde yok olma tehdidi altında bulunan hayvan türlerine dikkat çekmek üzere 4 Ekim’i Hayvanları Koruma Günü ilan etti. Bu günün amacı; evrende insanlardan başka canlılar olduğunu anlamak, onların yaşam alanlarına müdahale etmemek, yaşama hakkına saygı duymaktır. Evde beslenen hayvanlara merhametli davranmak, koruyup kollamak, iyi koşullarda beslenmeleri, duyarlı davranılması konusunda farkındalık yaratmaktır.

DÜNYA ŞEKER TÜKETİMİNE DİKKAT HAFTASI

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ